12 juli 2018
18:00

IFK Göteborg

Referat: Solängens BK - IFK Göteborg

Strålande väder, 26 grader och träningsmatch hemma mot IFK Göteborg. Detta är första gången vi spelar mot IFK och vi vet att de tillhör de bästa lagen i Göteborg. I första perioden håller vi uppe spelet bra och det är en jämn match med chanser åt båda håll. Vi tar ledningen två gånger i första perioden och har med oss 2-2 till första pausen. I första perioden har vi haft nog så många chanser som IFK med bland annat två missade frilägen. Det är en bra känsla inför andra perioden. IFK tar dock över mer och mer av spelet och vi tröttnar. I slutet av andra perioden hamnar vi tillbakapressade och släpper in 4 mål på 10 minuter och ligger under med 2-6 i anda pausen. Det är små detaljer och när vi tappar bollen vid fel tillfälle blir vi hårt straffade och de är duktiga på att löpa i luckorna. Vi vill dock göra en bra avslutning och börjar tredje perioden med att reducera till 3-6. IFK fortsätter dock att komma igenom och vinner till slut med 3-8. Som summering kan vi ändå säga att det är kul att vi hänger med och orkar vara med i halva matchen innan det drar iväg. Albin storspelar även i målet och räddar oss från många fler baklängesmål! Det märks även att vi tränat väldigt lite de sista 3 veckorna vilket gör att vi inte hänger med riktigt konditionsmässigt. Givetvis är det också tydligt hur IFK är mycket mer inspelade taktiskt i både sitt försvar och sitt anfallsspel. Vi tar med oss att när vi orkar göra jobbet och ligga nära i markeringarna, som i första halvlek, så spelar vi ända som en småklubb jämt med ett av Göteborgs bästa lag. Bra jobbar grabbar!